ViLLEn käyttö

Kirjautuminen

Suosittelemme ViLLEn käyttöön Firefox- tai Chrome-selainta. Voit kirjautua ViLLEen osoitteessa ville.utu.fi aiemmin määrittämälläsi käyttäjätunnuksella. Jos unohdat salasanasi, ViLLEn etusivulla on toiminto, jonka avulla voit pyytää salasanan nollausta.

Omat asetukset

Jos sinulla on tarve muokata omia asetuksiasi, voit muokata käyttäjäprofiiliasi oikean yläkulman pudotusvalikosta, josta löytyy valinta Minun profiilini. Muista tallentaa tekemäsi muutokset valikon alareunasta.

Käyttöliittymän valinta

ViLLEssä on kaksi käyttöliittymää, joiden välillä voi liikkua oikean yläkulman pudotusvalikosta. Suosittelemme tekemään kurssia oletuksena aukeavalla Lite-käyttöliittymällä, mutta kurssi toimii myös Classic-käyttöliittymällä. Käyttöliittymät tunnistaa muun muassa värimaailmasta: Lite on valkea, kun taas Classic on tummemman sininen.

Kurssin avaaminen

Jos et ole käyttänyt ViLLEä aiemmin, kurssi on automaattisesti auki kirjautumisen jälkeen. Näet avoinna olevan kurssin yläkulman sinisestä kurssivalikosta.

Kuvakaappaus ViLLE-kurssin Oppitunnit listauksesta, jossa näkyvillä 11 oppituntia oppimisanalytiikan teemoista.

HUOM. Mikäli sinulla on ennestään opettajatunnus ViLLEssä, muista siirtyä oppilaspuolelle oikean yläkulman pudotusvalikosta. Muuten et näe kurssia, sillä toimit kurssilla opiskelijana.

Siirtyminen sisältöihin

Etusivulla näet listattuna kurssin osiot. Klikkaamalla osion nimeä, pääset tarkastelemaan osion sisältöjä. Sisällöt koostuvat useista sivuista, joiden välillä pääset siirtymään alareunan sivunumeroista. 

Kuvakaappaus ViLLE-alustan navigointipalkista, jossa sivunumerot 1-13 ja Takaisin etusivulle -painike.

Pääset siirtymään takaisin kurssin etusivulle Takaisin etusivulle -painikkeesta tai vasemman yläkulman ViLLE-robotin kuvaketta painamalla.

Tehtävien suorittaminen

Kurssin osiot sisältävät tehtäviä, jotka tunnistat sivun levyisestä värillisestä palkista. Palkkia painamalla voit avata tehtävän, minkä jälkeen pääset suorittamaan sitä. Kun olet valmis, voit painaa yläkulman Lähetä-nappia, joka palauttaa vastauksesi.

Kuvakaappaus värillisestä tehtäväpalkista - tässä tehtävä 1. Kertolaskupomppu.
Kuvakaappaus sinisestä Lähetä-painikkeesta.

Oman etenemisen seuraaminen

Kurssin etusivulta näet nopeasti oman tilanteesi eri osioissa. Osioiden nimipalkit sisältävät edistymispalkin, joka täyttyy sitä mukaa, kun teet osion tehtäviä. Joissakin osiossa tehtäviä on enemmän ja joissakin vähemmän, eli palkki voi täyttyä hyvinkin nopeasti, jos osio sisältää vain pari tehtävää.

Saat kurssilta myös suoritusmerkintöjä, jotka näkyvät etusivullasi Pokaalit-otsikon alla. Jos et ole vielä kerännyt yhtään suoritusmerkintää, laatikko on tyhjä.